Life Steppers Romania este o organizatie non-profit creata pentru a stabili dezvoltarea semnificativa si durabila in Zanzibar dar si in Romania.

Ne-am nascut din viziunea asupra faptului ca dezvoltarea resurselor umane este cheia imbunatatirii capacitatii de reconstructie nationala.

Misiune: Lifesteppers Romania isi desfasoara activitatea in scopul ajutorarii copiilor, familiior si comunitatilor din zone defavorizate din Romania si Zanzibar pentru a depasi saracia si nedreptatea, precum si pentru a transforma vietile copiilor vulnerabili, iar prin programele derulate raspundem nevoilor lor specific.

Viziune: Noi concepem o lume dezvoltata, fara saracie, ignoranta si conflict civil si una in care cea mai saraca si mai vulnerabila devine lider, gestionand eficient resursele nationale si comunitare

Valorile care ne ghideaza

Responsabilitate
Lifesteppers Romania crede ca este responsabilitatea sa si a ta sa faci un pic mai buna lumea in care traim, indiferent care este “lumea” la care te raportezi.

Implicare si actiune
Saracia, lipsa educatiei, a serviciilor medicale nu ii afecteaza doar pe cei saraci, pe cei needucati, pe cei bolnavi, ci pe noi toti, ca societate. Afecteaza fiecare afacere si viata fiecaruia dintre noi. De aceea credem ca implicarea si actiunea sunt datoria noastra a tuturor.

Demnitate si respect
Lifesteppers Romania crede in dreptul fiecarui individ la o viata demna: dreptul la educatie, la ingrijire medicala, la securitate si bunastare, la respect si toleranta din partea celor din jur.

Grija fata de oameni
Credem in grija omului pentru alti oameni. Credem ca aceasta lume va continua sa fie frumoasa atata timp cat vom avea grija unul de fragilitatea celuilalt. Atata timp cat, la nevoie, ne vom putea baza pe oamenii de langa noi, cunoscuti sau straini.

Cooperare si parteneriat
Lifesteppers Romania crede in alianta dintre ONG-uri, sectorul public si mediul privat.
Credem ca este nevoie de implicarea si responsabilizarea mediului de afaceri, a sectorului public, a societatii civile si nu in ultimul timp a oamenilor obisnuiti, pentru a dezvolta proiecte sustenabile cu un impact real in comunitate, proiecte care sa schimbe in mai bine viata tuturor.